Contacteer ons

FT-Technics BVBA
Raatshovenstraat 115
3400 LANDEN

Gsm: 0495/83 44 66
Fax: 011/69 12 99
info@ft-technics.be
BTW BE 0892 602 908

Wij werken ondermeer met producten van:

 

Ventilatie

Waarom ventilatie met warmterecuperatie het beste is

Ventilatie is eigenlijk vrij simpel. Dagelijks leven in huis zorgt voor een binnenlucht die vochtig en vuil is. Deze moeten we vervangen door verse buitenlucht. Dat gebeurde vroeger op natuurlijk wijze omdat we bijna of niet isoleerden. Vandaag isoleren we onze woning echter zo zwaar dat we ventilatie extra moeten voorzien. Het beste systeem hiervoor is ventilatiesysteem D met warmterecuperatie 

Hoe werkt ventilatie met warmterecuperatie 

Bij ventilatie met warmterecuperatie gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch door 2 ventilatoren. 
De verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen op het dak of in de muur. Dit komt terecht in de  ‘droge ruimtes’ zoals leefruimtes en slaapkamers. Ook de gebruikte binnenlucht in ‘natte ruimtes’ zoals keuken en badkamer verdwijnt via ventielen. Deze zitten in het plafond geïntegreerd. 
Een systeem D voert dus op volledig mechanische wijze de gebruikte binnenlucht af en zuigt volledig mechanisch verse buitenlucht aan. Daarom ook vaak de term ‘balansventilatie’. 

FT-Technics plaatst ventilatiesystemen in woningen, appartementen, kantoren …
Een ventilatiesysteem zorgt continu voor een frisse luchtstroom en vermijdt vochtproblemen. Bovendien werkt een ventilatiesysteem energiebesparend.

Wij werken voornamelijk met de systemen van Renson, maar afhankelijk van het project kunnen wij ook andere merken aanraden.

Hier vindt u meer informatie over verluchting door ventilatiesystemen: www.renson.be

 

Healthbox® (Systeem C+® Evo)

De Healthbox® heeft een krachtige motor met regelmodules die in staat is elke vochtige ruimte correct te ventileren.

Een vocht- en temperatuursensor in iedere regelmodule zal 24 uur per dag de afvoerlucht uitmeten en communiceren met de centrale processor. De regelmodule zal het afvoerdebiet per ruimte beperken wanneer mogelijk en ook de motor op een lager toerental laten ventileren.

De Healthbox® realiseert hierdoor een belangrijke warmtebesparing en een daling van uw elektriciteitsverbruik.

Voor de badkamer is steeds een aanwezigheidssensor toegevoegd om het comfort (afvoerdebiet) te garanderen bij aanwezigheid/geurhinder. In het toilet wordt er een constant luchtdebiet afgevoerd, optioneel kan ook hier extra energie bespaard worden door een bijkomende aanwezigheidssensor.

Vochtsturing: In iedere regelmodule zit er een temperatuur- en een vochtsensor. Deze elektronische sensor reageert snel op een wijziging van het relatieve vochtniveau in uw woning.
Aanwezigheidsdetectie: Een aparte aanwezigheidssensor wordt standaard voorzien in de badkamer en zal de sturingsklep nog fijner controleren. Aparte aanwezigheidssensoren kunnen in optie voorzien worden om nog fijner te regelen in andere vochtige ruimtes (max. 4 stuks).
Afvoerroosters: De elektronisch gestuurde EC motor wordt nauwkeurig geregeld vanuit de centrale processor. Zo draait de motor steeds op een geoptimaliseerd regime. Het juiste afvoerdebiet per ruimte met een minimaal stroomverbruik.

Designroosters voor afvoer

Met EVO zijn de plastic extractiemonden vervangen door aluminium designroosters.

Deze designroosters (hoogte 11mm) zijn ontwikkeld voor in- of opbouw in het plafond (of muur), voor zowel een pleister-, gips-, karton- of MDF-ondergrond. Deze roosters zijn standaard in RAL 9010 mat (wit) maar kunnen perfect overschilderd worden.

De bewoner heeft nu de keuze uit 6 verschillende designs, om een optimale combinatie met iedere woonstijl mogelijk te maken.
De roosters zijn standaard voorzien met aansluiting in diameter 80 mm, enkel voor de keuken is dit diameter 125 mm.

standenschakelaar (XVK4)

Ook de bediening is volledig nieuw. Het is een knop met bedrading die feedback geeft over de status van de luchtgroep via blauwe LED’s. De knop laat ons toe te selecteren uit 4 programma’s:

  • Eco stand (standaard): ventileren met een minimum aan energieverlies in het stookseizoen. RENSON® garandeert hiermee een gezond binnenklimaat en een besparing van 15-17* E-peilpunten (*in combinatie met zonwering).
  • Healthy Domestic Concept® stand: een programma dat u meer comfort biedt in periodes buiten het stookseizoen.
  • Empty house stand: een programma dat uw woning optimaal beschermt wanneer u niet thuis bent en ook niet verwarmt (minimale ventilatiebehoefte van de woning).
  • Full house stand: een tijdelijk programma dat zorgt voor maximale ventilatie wanneer er meer personen aanwezig zijn dan normaal. (bv. bij bezoek)

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Cookies en privacy